Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tárkonyos őzraguleves, vargányás betéttel. recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg kockázott őzhús
» 1 kis fej vöröshagyma
» 3 gerezd fokhagyma
» 3 szál sárgarépa
» 2 szál fehérrépa
» 1 kis fej karalábé
» 1 kis darab zeller
» 1 evőkanál kacsazsír
» 1 csapott evőkanál liszt
» 1 babérlevél
» 1 teáskanál friss vagy szárított tárkony
» 1 evőkanál Tokaji tárkonyos borecet
» 1 dl főzőtejszín
» só,bors
» A vargányás betéthez:1 vékony szelet füstölt szalonna
» 1,5 evőkanál búzadara
» apróra vágott vargánya
» petrezselyemzöld,
» 1/2 fej hagyma
» 1 tojás,só,bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A kockázott őzhúst jól átmosom, majd papírtörlőn leszárítom, forró zsíron átforgatom, mikor kellőképp megpirult, hozzáadom az apróra vágott hagymákat, majd a tisztított, felkarikázott zöldséget, kissé megdinsztelem. Ráteszem a lisztet, jól elkeverem, picit megpirítom, majd ráöntöm a borecetet, ami szépen leoldja a edény falára pirult pörzsanyagot. Megsózom, borsozom, hozzáadom a babérlevelet, és a tárkonyt. Felöntöm 1,5 liter vízzel és készre főzöm. Mialatt a leves fő, elkészítem a levesbetétet.
Először felverek egy egész tojást, megsózom, borsozom, hozzákeverem a búzadarát és jól eldolgozom, az előzőleg beáztatott vargányát lecsepegtetem, összevágom és az apróra vágott petrezselyemmel együtt hozzáadom, hagyom egy kicsit állni, hogy a dara megszívja magát. Addig a szelet szalonnának a zsírját kisütöm, a megsült szalonnát kiveszem, a zsírjára dobom az apróra vágott hagymát és megpirítom. A tojásos masszát hozzákeverem a hagymához és lepényt sütök belőle. Mindkét oldalát megpirítom, majd felkockázom és a levesbe dobom. Egy-két percig főzöm, majd a végén hozzáadom a főzőtejszínt és beforralom. .
Megjegyzés / tipp:

Tálaláshoz kínálhatunk még hozzá egy-két csepp tárkonyos borecetet
0 komment 1 ember kedveli haaapci
2012.10.19 06:25
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kockázott őzhúst, apróra vágott, edény falára, egész tojást, előzőleg beáztatott, kicsit állni, dara megszívja, szelet szalonnának, zsírját kisütöm, megsült szalonnát, zsírjára dobom, tojásos masszát, levesbe dobom, végén hozzáadom, petrezselyemzöld, petrezselyemmel, lecsepegtetem, megdinsztelem, felkarikázott, levesbetétet, főzőtejszínt, pörzsanyagot, hozzákeverem, babérlevelet, hozzákeverem, szalonnának, kínálhatunk, őzraguleves, főzőtejszín, papírtörlőn, felkockázom, vöröshagyma, megpirítom, Tálaláshoz, megpirítom, tisztított, átforgatom, beáztatott, leszárítom, babérlevél, kockázott őzhús, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, szál sárgarépa, szál fehérrépa, karalábé, darab zeller, evőkanál kacsazsír, csapott evőkanál liszt, babérlevél, főzőtejszín, evőkanál búzadara, apróra vágott vargánya, petrezselyemzöld, hagyma, tojássóbors,
Rakott sütőtök
0 komment 10 ember kedveli
Rozmaringos hal répával, borsóval
0 komment 1 ember kedveli
Almás papucsok
0 komment 4 ember kedveli
Valentin napi narancsos-kókuszos szívkeksz fügelekvárral
0 komment 1 ember kedveli
Kölesfasírt golyó
0 komment 6 ember kedveli
CSIRKENYÁRS ZÖLDSÉGES BUNDÁBAN !
0 komment 8 ember kedveli
Lebbencs leves
0 komment 4 ember kedveli
Tejszínes-gombás csirkeragu
0 komment 5 ember kedveli
Fokhagymás sült tarja
0 komment 5 ember kedveli
Ökörszem
0 komment 1 ember kedveli
Kapros salátafőzelék tojásos burgonyalepénnyel.
0 komment 4 ember kedveli
Zabpelyhes mazsolás pogácsa!
0 komment 6 ember kedveli
Gesztenyés csemege
0 komment 1 ember kedveli
Házi kenőmájas
0 komment 7 ember kedveli
Dinnyés süti
0 komment 4 ember kedveli
Szarvas tallérok gombával
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.